Info Dakkapellen/ Offerte Aanvragen
Wist u al dat in vele gevallen er geen speciale bouwvergunning meer nodig is voor een dakkapel? Voor meer informatie omtrent de aanvraag dakkapel kunt u vinden onder kunt u een kijkje nemen op www.vrom.nl. Voor de nodige informatie omtrent wat voor soort dakkapel u wilt, bent u al op de juiste pagina.
Er zijn twee mogelijkheden voor een dakkapel namelijk de traditioneel of een kunststof uitvoering.
Traditionele dakkapellen
Deze dakkapellen worden als vanouds opgebouwd uit hout en daarna eventueel onderhoudsarm gemaakt met onderhoudsarme gevelbekleding. Deze onderhoudsarme materialen zijn dan bijvoorbeeld Trespa of Keralit-schroten met houtnerffolie. Deze materialen kunnen ook gebruikt worden voor het onderhoudsarm maken van een bestaande dakkapel. Het dak wordt voorzien van isolatie en dubbellaags dakbedekking, zinken afvoer en lood rondom de dakkapel
De kunststof dakkapel is onderhoudsvrij en kan die in 1 dag worden geplaatst.Het dak van de dakkapel bestaat uit twee lagen polyester met daartussen een 6 of 8 centimeter dikke isolatielaag.
De zijkanten zijn ook van polyester en tevens met dezelfde isolatiedikte als het dak. Het plafond en de zijwanden zijn aan de binnenzijde behandeld met spartelputs en hoeven alleen nog maar geschilderd te worden. Elke dakkapel wordt op maat gemaakt in exacte verhouding met de schuinte van het bestaande dak.
Bouwvergunning dakkapel Bouwvergunning dakkapel nodig?
Indien je een
dakkapel
of meerdere dakkapellen wilt plaatsen
heb je in principe een bouwvergunning nodig.
Dis it echter afhankelijk van waar de dakkapel komt. Aan de
achterkant van het huis is het vaak niet nodig om een bouwvergunning
aan te vragen.
Ook is het afhankelijk van de grote van de dakkapel.
Valt het gebouw onder beschermd stadsgezicht of is het een monument
dan gelden er speciale regels.
Hiervoor kunt u het beste informeren bij uw eigen gemeente.